Pages

Monday, January 2, 2012

Antara Najjah dan Al-Humaira Contemporary


Sekarang mari kita lihat perbezaan dan persamaan gambar-gambar di bawah. Err, sebenarnya aku ni baru berkira-kira nak tambahkan lagi koleksi tudung & selendang, err, walaupun allocation tempat untuk simpan tudung-tudung dan selendang dah macam nak pecah dah pun. :P. 

"Yang, jom kita beli almari baru nak tak yang..kali ni kita beli satu lemari tu khas untuk tudung sayang, boleh tak?" Huhuhu..

pic kredit to najjah.com


pic kredit to najjah.com
pic kredit to najjah.com
pic kredit to alhumairacontemporary.com


1. Memang ada perbezaan dari segi design antara tudung keluaran Najjah dan AHC. First three pics tu is tudung from Najjah. First one is chiffon material, second is cotton and third tu satin. Hmm, kalau ikutkan hati, nak je rembat semua kan tapi takpe, sabar sabar..banyak lagi style baru 2012 akan keluar kan so kita rembat satu dulu je boleh? Cotton macam practical sikit untuk aku, yelah unless kalau tetiba rasa nak kerja balik atau nak gi function ke satin or chiffon is a must have tudung kan.

2. Nampak macam tudung from Najjah lebih volumized (eceh betul ke eja ni?) Sebab buttons itu kah? Maybe cara potongan kain atau cara ia dijahit membuatkan tudung 1 hingga 3 tu more appealing, tskk.. Nowadays fesyen tudung macam nak sama ngan rambut la kan, lebih volumn lebih nampak cantik kot? Atau dalam kata lain, sekarang memang fesyen hijab-hoodie style tengah in kan..

3.Rest assured, tudung AHC pun of course cantik!

4. In term of pricing, AHC is even cheaper. Of course ni macam compared epal ngan buah oren, tak sama kan..Tapi adakah  hampir serupa? Tapi AHC nyer dah sold out! Tsk, tsk..

Haih, mana satu nak pilih ni? Atau pun jom la kita ke kamdar cari kain dan kemudian jahit sendiri. Ye, hasilnya memang tak kan sama pun  ^____^


2 si cantik manis:

Anonymous said...

Najjah punya customer service sgtlah SLOW! hantar email order, berhari-hari xde reply pun... apalah.. they really need to improve on that..

abby said...

oh ye ke? hari tu sy beli ok je, maybe bukan rezeki awak kot cik anon :)